Το Μικρό Φεστιβάλ Κιθάρας διεξάγεται ετησίως από το 2002 στον Άγιο Στέφανο Αττικής. Ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο Δημήτρης Κουρζάκης και χρηματοδότης το Ωδείο Αγίου Στεφάνου. Οι εκδηλώσεις του ΜΦΚ φιλοξενούνται στην κλειστή αίθουσα του Πολιτιστικού Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αγίου Στεφάνου, Πεντζερίδη 3, και στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Αγίου Στεφάνου, Χρυσοστόμου Σμύρνης 10. 

Το ΜΦΚ απευθύνεται τόσο σε μαθητές, όσο και σε επαγγελματίες μουσικούς και κινείται σε δύο βασικούς άξονες: τον καλλιτεχνικό, με τη διοργάνωση συναυλιών και τον εκπαιδευτικό, με τη διοργάνωση πανελλήνιων διαγωνισμών, καθώς και σεμιναρίων πάνω σε εξειδικευμένα μουσικά θέματα. Ειδικότερα οι διαγωνισμοί, απευθύνονται σε κιθαριστές δύο ηλικιακών κατηγοριών, Δημοτικού και Γυμνασίου, και έμφαση δίνεται στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα που έχει ένας διαγωνισμός. 

Τέλος, με αφορμή τη μουσική,  το ΜΦΚ συμμετέχει  ως συνδιοργανωτής με άλλους φορείς, σε  εκδηλώσεις, που σκοπό έχουν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση πάνω σε θέματα ευρύτερης κοινωνικής σημασίας, θεωρώντας ότι οι ανθρώπινες δράσεις δεν έχουν την πολυτέλεια να ιδιωτεύουν, αλλά οφείλουν να προκρίνουν τον  άνθρωπο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο του ΜΦΚ κάνοντας κλικ εδώ.http://www.odeioagioustefanou.gr/mfkhttp://www.odeioagioustefanou.gr/mfkshapeimage_3_link_0shapeimage_3_link_1
Τί δύναται των διαπορηθέντων τριών η μουσική, πότερον, παιδείαν ή παιδιάν ή διαγωγήν; Eυλόγως  δ΄ εις πάντα τάττεται και φαίνεται μετέχειν.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, Πολιτικά, Βιβλίον  Όγδοον Σύλλογος Γυναικών Αγίου Στεφάνου αρχική τομείς σπουδών επικοινωνία συνδέσεις νέα Μικρό Φεστιβάλ Κιθάρας φωτό